Arany Kalkulátor - Aurum Zálogház:


 

 

Kattintson az "Eladnám az ékszeremet" vagy a "Záloghitelre van szükségem" gombra, majd adja meg a kért adatokat a kalkulációhoz.

Az Arany Kalkulátor a mai napon az Aurum Zálogház által alkalmazott zálog átvételi, illetve felvásárlási arany árakat mutatja.

 

Az Aurum Zálogház  aranyár kalkulátora által megadott felvásárlási és zálog arany árak tájékozódási célt szolgálnak, a kiszámolt összeg nem minősül kötelező ajánlattételnek, és kereskedelmi mennyiségű arany ékszerre nem vonatkoznak.

A zálogház ékszerbecsüse bármely ékszer felvásárlását vagy zálogba vételét indokolás nélkül megtagadhatja. Zálogházunk napi aranyárat alkalmaz, az arany világpiaci árának függvényében változhatnak az arany felvásárlási és zálog átvételi árak, de a kalkulátor mindig a hatályos értéket mutatja. A kiváltási ár az anonim, készpénzben folyósított zálogkölcsönre vonatkozik. Záloghitel THM: 29,20 - 39,56%. Futamidő lejárata után történő kiváltás esetén a zálogfiókokban kifüggesztett Hirdetményben részletezett plusz költségek merülnek fel.

Magyar fémjeles arany ékszer: látható és ép Magyarországon elfogadott fémjellell ellátott, jó állapotú, nem sérült és nem hiányos arany ékszer. Törtarany, ill. magyar fémjel nélküli arany ékszer: nem rendelkezik ép és látható Magyarországon elfogadott fémjellel, vagy sérült, vagy hiányos ékszer, illetve minden karikagyűrű.

Az arany ékszer súlyának megállapítása a zálogházakban található hitelesített mérleggel történik, karátszámának, aranytartalmának és típusának megállapítására, és magyar fémjeles, illetve törtarany kategóriába való besorolására kizárólag a zálogházakban dolgozó szakképzett ékszerbecsüs jogosult. Az Arany Kalkulátor használatához előny, ha pontosan tudja azt, hogy mekkora az ékszere súlya, hogy magyar fémjeles, vagy nem (esetleg törtarany), illetve, hogy hány karátos. Magyar fémjeles arany ékszerre magasabb összeget adunk, mint törtaranyra és nem magyar fémjeles ékszerre. Minden,  a pécsi Aurum Zálogházban vásárolt arany ékszer magyar fémjeles, és a nyugtáján szerepel a súlya és a karátszáma.