Mi is az a záloghitel?

  • akár több százezer Ft kölcsön

  • egyszerűen, papírok és adminisztráció nélkül

  • 5 perc alatt

  • 100.000 Ft kölcsön 30 napra 2775 Ft, 90 napra 8555 Ft.

 

 


Kérdése van? Hívjon és válaszolunk!

PÉCS 06 (72) 312 172
BUDAPEST 06 (1) 615 94 88

 

Hogyan kapja meg a hitelt?

Először a becsüsünk megállapítja az átadott tárgy értékét. Majd tájékoztatja Önt, hogy mi a legmagasabb kölcsön, amit ki tudunk fizetni rá.

Ha ez megfelel Önnek, akkor kiállítja a zálogjegyet. Záloghitelnél a zálogjegy a kölcsönszerződés.

A becsüs átadja Önnek zálogjegyet, a pénztárban pedig azonnal fel tudja venni a megbeszélt összeget készpénzben. Az ajánlott maximális összegnél természetesen kevesebb kölcsönt is felvehet.

 

Mire van szükség a záloghitelhez?

A hitelhez csak egy olyan tárgyat kell behoznia bármely Aurum Zálogházba, amit elfogadunk fedezetül, pl: arany-ezüst ékszer, laptop, tévé stb. A felajánlott tárgy értékbecslését a helyszínen percek alatt elvégezzük. Mire adunk hitelt?

 

Valamilyen dokumentum kell hozzá?

Semmilyen papírt nem kérünk 300.000 Ft becsértékig. Tehát nincs szükség sem személyi igazolványra, sem lakcímkártyára, sem jövedelem igazolásra, sem közüzemi számlára. 300.000 Ft felett is mindössze a személyi igazolványát fogjuk elkérni.

 

Aurum-os zálogjegyén minden fontos információt megtalál.

 

Mennyi hitelt vehet fel?

Nemesfém ékszerre napi aranyár számítást alkalmazunk: ha felmegy az arany világpiaci ára, már másnap több zálogkölcsönt kap arany ékszerére. A kölcsön összege elsősorban az arany súlyától és karátszámától függ, másodsorban az állapotától (értékesíthető-e ékszerként vagy csak törtaranyként jöhet számításba), harmadsorban pedig a választott futamidől: minél rövidebb futamidőt választ, annál többet tudunk adni az ékszerére. Ezüstre, laptopra, műszaki cikkre és porcelánra adható hitelösszegről érdeklődjön az Aurum Zálogházban.

 

Mennyi a hitel futamideje?

A hitelt 30, 90 vagy 180 napos futamidőre tudja felvenni az Aurumban. A futamidő lejárta után még 30-60 nap türelmi időt is biztosítunk. Bővebben a futamidőkről>


Hogyan kell a záloghitelt visszafizetni?

Záloghitelnél nincs havi törlesztőrészlet. A kölcsönt egy összegben, bármikor visszafizetheti a kölcsön türelmi idejének végéig. Erről nyugtát kap, majd a pénztáros átadja Önnek a zálogba adott tárgyat.

 

Milyen költségek vannak?

A záloghitel költségei a választott futamidőtől függ. egyszeri kezelési költségből, kamatból áll. Késedelmes visszafizetés esetén késedelmi díj és késedelmi kamat, illetve hosszabbítás esetén prolongációs (hosszabbítási) díj is felszámításre kerül. Az (éves) THM értéke 29,20% - 39,56% -ig terjed. A pontos, hatályos kondíciókat megtalálja az Aurum Zálogfiókokban kifüggesztett Hirdetményben.

 

Mi történik, ha nem tudja időben kiváltani?

Amennyiben a türelmi idő utolsó napjáig sem tudja kiváltani ékszerét, akkor lehetősége van a zálogjegye meghoszabbítására. Hoszabbításkor nem fizeti vissza a kölcsön tőkerészét, csak az addig felmerült kamatokat és díjakat. Ezzel zálogjegye az eredeti futamidővel azonos időtartamra meghoszabbodik.

 

Több ékszert akarok zálogba adni. Egy, vagy több zálogjegyre érdemes kérnem?

Ha több ékszert ad zálogba, akkor érdemes több, külön zálogjegy kiállítását kérnie (ennek nincs semmilyen plusz költsége). Ugyanis, ha nem jön össze annyi pénze, hogy az összes ékszerét kiváltsa, akkor meg tudja tenni azt, hogy egyet, vagy kettőt kivált közülük. Amire pedig még nem gyűlt össze elég pénze, azt meghosszabbíthatja.

 


Kérdése van? Hívjon és válaszolunk!

PÉCS 06 (72) 312 172
BUDAPEST 06 (1) 615 94 88

 

 » Pécsi Aurum Zálogfiókok» Budapesti Aurum Zálogfiók