Befektetési színarany


Milyen befektetési aranyat vásárolhat az Aurumban?

Az Aurum kizárólag a The London Bullion Market Association Good Delivery minősítésével rendelkező, elsősorban svájci gyártók 999,9 ezrelék finomságú, azaz színarany lapjait és tömbjeit forgalmazza. Miért fontos ez? Az ilyen minősítésű arany tömböket a világ minden részén, Új-Zélandtól Kanadáig, akár bevizsgálás nélkül is elfogadják. Magyar gyártó jelenleg nem szerepel a listán. Minden 1 gramm fölötti arany laphoz minőséget igazoló certikikátot is adunk.

Kattintson ide a Good Delivery lista megtekintéséhez!


Készletről azonnal elvihető?

Igen. Jelentős készletet tartunk az arany lapokból, melyek a vételár kifizetése után azonnal elvihetőek bármely Aurum Zálogházból. Amennyiben éppen nincs készleten az Ön kiválasztott aranylap, akkor 10%-os foglaló ellenében megrendeljük Önnek 2-3 hetes szállítási határidővel. Ebben az esetben az árat a foglaló adásakor lefixáljuk, ez akkor sem emelkedik, ha az arany világpiaci ára időközben feljebb megy.


Adózni kell utána?

Az általános forgalmi adóról szóló a 2007. évi CXXVII. törvény (ÁFA törvény) 235. és 236. §-a alapján a befektetési célú arany tömböket, lapokat nem terheli ÁFA. Ugyanakkor befektetési aranyat kizárólag személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatásával tud vásárolni, illetve az Ön nevére számlát is fogunk kiállítani.


Mit jelent a visszavásárlási garancia?

Mint fentebb is írtuk az általunk forgalmazott arany lapokat a világ minden táján elfogadják, de természetesen mi is az visszavásároljuk az aznap hatályos árfolyamon. Minden befektetési arany forgalmazó köteles visszavásárolni az általa forgalmazott termékeket.


Zálogba is elfogadják?

Igen, az általunk forgalmazott tömbökre záloghitelt is fel tud venni bármely Aurum Zálogházban, a meghirdetett árfolyamok szerint.
 

Van különbség arany rúd-, tömb-, és lap között?

A különbség nem tartalmi, csak elnevezésbeli. Általában a kisebb kiszerelésű befektetési aranyakat (1-50 gramm) nevezik arany lapnak, az e fölöttieket pedig arany tömbnek. Az arany rúd pedig az ÁFA törvény hivatalos, összefoglaló elnevezése a befektetési színaranynak.
 

Mikor változnak az árak?

A befektetési arany árfolyamainkat az arany világpiaci ára és a HUF / USD deviza árfolyam (www.mnb.hu) határozza meg. Amennyiben bármelyikben jelentősebb, több százaléknyi változás történik, akkor mi is azonnal változtatjuk az árainkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk!

 

Nézzen be hozzánk! Zálogházaink 》